Agenda huidige en komende maand


Nieuws

18 september

Ronde 2 OC

Jan Tuinstra gaat uitstekent van start dit seizoen. Vorige week nog een remise tegen Fokke Heidsma en nu een winstpartij tegen Foppe Jansma.
Sietze Boonstra zit naar eigen zeggen nog in de vakantiemodus en kon vandaag geen potten breken tegen Fokke. Wel speelden ze een spannende partij.
Henk Jonker vergiste zich in zijn partij bij het nemen van een voorpost op het zogenaamde kerkhofveld (22). Dit veld deed ook vanavond weer zijn naam eer aan en veroorzaakte een nederlaag voor Henk.
Hendrik tegen Gerben was ook een interessant duel. Hendrik kwam mbv een offer een schijf voor, maar miste nog de finesse op de partij in winst om te zetten. 

 Jan Tuinstra (603)  -  Foppe Jansma (671)  2 - 0   Partij
 Sietze Boonstra (737)  -  Fokke Heidsma (922)  0 - 2   Partij
 Henk Jonker (1092)  -  Jan Hoogterp (1212)  0 - 2   Partij
 Hendrik Veenstra (1202)  -  Gerben de Wit (1245)  1 - 1   Partij

11 september

En we zijn los...

In ronde 1 van de OC kwamen vanavond 8 spelers opdagen. We hopen dat dit de komende weken wel wat meer gaat worden. Mogelijk heeft het dorpsfeest enige invloed gehad.

Wel werden er mooie wedstrijden gespeeld. Zo moest de kampioen van het vorige seizoen meteen in het stof bijten. Gerben ging ten onder tegen Jan via een doorbraak combinatie. Verder valt de remise van Jan Tuinstra op tegen Fokke. Jan leek zelfs kans op meer te hebben, maar Fokke wist toch nog een punt uit de strijd te halen. 

Ook de partij van Hendrik en Gabriel was een spannede pot en zeker het naspelen waard. Aan het einde van de partij werd de stand erg combinatief waardoor de spelers in tijdnood erg geconcentreerd moesten spelen om geen fouten te maken. Op zet 24. na 24. 43-38 had Gabriel een dam kunnen halen op 46 of 48, maar beide keren is deze niet winnend. Wel een mooie opdracht voor de lezer om deze dam te vinden.

Sietze was nog in vakantiestemming en lette in het middenspel even niet goed op, waarna Miente met behulp van een hielslag een schijf won. Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de winst.

 Gerben de Wit (1245)  -  Jan van Dijk (1414)  0 - 2   Partij
 Hendrik Veenstra (1202)  -  Gabriël Heerema (1397)  1 - 1   Partij
 Miente Pera (884)  -  Sietze Boonstra (737)  2 - 0   Partij
 Fokke Heidsma (922)  -  Jan Tuinstra (603)  1 - 1   Partij

11 september

Dammende clubgenoten in de zomer

De meeste spelers van damclub Oerterp-Drachten gebruiken de zomer om even tot rust te komen van het damseizoen. Toch zijn er een aantal spelers die er niet genoeg van kunnen krijgen en in de zomer gewoon doorgespeeld hebben. 

Jan van Dijk speelde in Hoogeveen het MTB Open NK en wist daar met 12 uit 8 een prima 7e plek te halen. Hij deed tot aan de laatste ronde mee voor de eerste plek.

Sipke Doller speelde het Beneluxvet zomertoernooi in Surhuisterveen en in Mildam. Hij wist daar met 14 uit 10 een mooie derde plek te behalen. 

Henk Jonker speelde in datzelfde toernooi mee en eindigde met 9 uit 10 in de middenmoot op een 16e plek. Hij speelde ook nog mee aan het Bunschoten Open toernooi Resultaat 27e plek met +1 score. En ook het MTB open werd nog gespeeld met als resulataat 61e met 8 uit 8.

Richard Koot pikte ook nog een toernooitje mee en was net als Henk aanwezig bij het Bunschoten Open toernooi. Richard werd 42e met 7 uit 7

Als laatste kwam Harry Mennema ook nog 1 wedstrijd in actie als invaller tijdens het Limburgse Brunssum Open in de 9e en laatste ronde met een mooi remise.

We gaan de komende tijd kijken wie de verstandige keus gemaakt heeft. De spelers die kozen voor rust of de spelers die kozen voor doorspelen :-)


5 september

Onderlinge Competitie Oerterp-Drachten sterker bezet dan Fries kampioenschap!

De onderlinge competitie belooft dit jaar een mooie strijd te worden met 20 deelnemers. In de ledenvergadering is besloten dat er in 2 groepen prijzen te winnen zijn. Een groep met spelers die een rating hebben van boven de 1000 punten en een groep met een rating onder de 1000 punten. In beide groepen zullen twee prijzen te winnen zijn. Wel kunnen spelers van groep A en groep B tegen elkaar spelen volgens de regels van het Moyenne systeem. 

In de A-groep komen we met dit selectiecriterium op 7 spelers. Topper Jan van Dijk heeft aangegeven dat hij dit seizoen, na een kleine periode van afwezigheid, weer in de onderlinge mee gaat spelen. Dat betekent dat de A-groep een gemiddelde rating heeft van 1250 punten. Daarmee is deze groep sterker bezet dan het afgelopen Fries kampioenschap waarin 6 spelers deelnamen in de hoogste groep met een gemiddelde rating van 1240 punten...

In de B-groep houden we daarmee 13 spelers over met een rating van 603 tot 979 (gemiddeld 805 exclusief 2 speler zonder rating). Waarmee ook in deze groep een mooie strijd verwacht mag worden.

Om in aanmerking te komen voor een prijs moeten de spelers wel minimaal 15 wedstrijden spelen.


27 augustus

Damseizoen 2019-2020 van start

Na een rustperiode van een paar zomermaanden, gaat de damclub weer van start. We beginnen met een ledenvergadering aankomende woensdag (4 september)

De agenda is per e-mail al naar de meeste leden verstuurd, maar kun je ook hier vinden. 


27 augustus

Programma Oerterp-Drachten 1 in PFDB

Het programma van Oerterp-Drachten 1 in de Provinciale hoofdklasse is inmiddels bekend. Het is echter nog wel onder voorbehoud, aangezien een aantal data in het programma niet op de clubavonden van de clubs zijn gepland. Ik heb dit eerst zelf gecorrigeerd naar de clubavond in de week dat de wedstrijd gepland staat. Ook valt op dat we de uitwedstrijden van vorig jaar nu ook weer uit spelen en thuis ook weer thuisspelen...

De programma's van Oerterp-Drachten 2 en 3 zullen later nog wel komen.

update 2/9: 
In Toernooibase staat inmiddels ook het programma. Deze klopt voor het grootste deel. Alleen ronde 6 en 7 zijn omgewisseld wat thuisspelende vereniging betreft. Het schema hieronder is inmiddels aangepast.


17 augustus

Programma Oerterp-Drachten in NC

Oerterp-Drachten speelt het komende seizoen weer mee in de Nationale Competitie (NC) na 10 jaar afwezigheid! 

Hieronder de data dat er gespeeld gaat worden. Aan de dammers (spelers als ook supporters) van Oerterp-Drachten het verzoek om deze data met rode pen in de agenda's te omcircelen. 

 Oud nieuws