Nieuws


30 december

Johan Teake Dekker wint kerstsneldamtoernooi

Bijdrage Miente Pera
Op woensdag 29 december was er weer het jaarlijkse sneldamtoernooi voor leden, oud-leden, familie van, etc. 46 deelnemers bonden de strijd aan tegen elkaar en tegen de klok. Natuurlijk werd er fanatiek gedamd - nu en dan steeg een juichkreet op - , maar het was vooral gezellig; velen zien elkaar eens per jaar, op dit toernooi. Na afloop was er zoals gebruikelijk en geheel in de sfeer van het toernooi voor iedereen een vleesprijs.

Klik voor de detailuitslagen en groepswinnaars op deze link


16 december

Fragmentje

In de partij van Hendrik tegen Jan tijdens de vorige ronde van de onderlinge, zijn nog een paar leuke slagzetten ontdekt door Jan.
Jan gaf na de partij aan de zet 7-11 wel leuk te vinden. Deze week kwam hij hier op terug dat als wit dan 29-23 speelt en naar 3 slaat na 20x29, er een mooi combi in zit (slaan naar 21 is wel goed) Wit heeft echter beter dan 29-23. Wit speelt en wint


16 december

Oerterp bekert verder

In de provinciale bekercompetitie haalde Oerterp uit met maar liefst 8-0 tegen De Toer (Grou) 1A. Jan van Dijk wist tegen Thomas Kuipers via positioneel spel een schijf voor te komen en zorgde daarna vrij snel al voor "rust" bij de rest van het team door te winnen. Op de rest van de borden was nog niet echt duidelijk voordeel te ontdekken. Gerben de Wit speelde een wild west partij tegen Sieds Tjepkema op bord 3, waarbij hij een zogenaamd naamloos skelet opbouwde en spel probeerde te maken aan de andere kant van het bord. Sipke Doller speelde op bord 4 zijn bekende "rustige" spel, en wist in het eindspel, na wat positionele druk, te winnen van Loek den Dekker. De 4-0 deed Gerben en Hendrik Veenstra (op bord 2 tegen Cor Hof) goed, waarna het Gerben was die de 6-0 noteerde, door een foutje van zijn tegenstander in ietswat van tijdnood, wat ook meespeelt in het bekeravontuur. De partij van Hendrik deed er toen al niet meer toe, maar voor de mooiïgheid bracht Hendrik de stand op 8-0 nadat Cor in het eindspel in positionele problemen was gebracht en een 3 om 2 doorbraak moest toelaten.

In de onderlinge werden 4 partijen gespeeld. Henk Dijkstra deed goede zaken door 2 partijen te winnen tegen Foppe Jansma en Jack Riesenkamp. De partij tussen Willem v.d. Velde en Miente Pera, eindigde laat op de avond in remise, nadat Miente een doorbraak nam maar moeilijk dam kon maken. Arend Schuurman won knap van Halbe Posthumus via een 2 om 3 damcombinatie.

Tussenstand en ranglijst staan, zoals gewoonlijk weer onder menuknop "onderlinge"

Jan van Dijk tegen Thomas Kuipers

Hendrik Veenstra tegen Kor Hof

 Gerben de Wit tegen Sieds Tjepkema

Sipke Doller tegen Loek den Dekker

Bovenstaande afbeeldingen van de site van Grou gehaald.


10 december

Jaarlijkse kerstsneldamtoernooi weer in aantocht

Op 29 december zal het traditionele jaarlijkse kerstsneldamtoernooi weer worden gehouden voor leden en oudleden van damclub Oerterp.

De deelnemers zullen allen nog benaderd worden, maar mocht je geen telefoontje hebben ontvangen, dan kun je jezelf ook opgeven door het sturen van een emailtje naar de damtoernooi@dcoerterp.nl (klik link) 

 kerstsneldammen vorig jaar

 


9 december

Onderlinge ronde 13

Tussenstand en uitslagen gepubliceerd.
Jan van Dijk stijgt plek in de ranglijst na winst op Hendrik Veenstra. Voor Jan Pander blijft het wennen in de onderlinge van Oerterp. Ditmaal was het Willem van der Velde die de taaie Pander versloeg.
Overige uitslagen te vinden onder menuknop onderlinge.

 


4 december

In memoriam Cees Bergsma

Via de familie van Cees bereikte ons het trieste bericht dat Cees afgelopen donderdag op 73 jarige leeftijd is overleden. Hij stierf aan de gevolgen van een val op dinsdag. Daarbij liep hij een schedelbasisfractuur op. Dit, in combinatie met zijn hartproblemen is hem fataal geworden.

Cees Bergsma
 
Cees was bezig aan zijn 30e seizoen bij damclub Oerterp. Hij was een echte clubman die altijd klaar stond als er een beroep op hem werd gedaan, ook als dat op het laatste moment werd gedaan. De club en het spel waren belangrijker dan winnen. Zo speelde hij vorig jaar met de toppers van de club mee in een vijftal op de bondsavond van de PFDB, het vijftal werd kampioen en Cees deelde terecht in de eer.
Hoewel zijn gezondheid achteruit ging, bleef hij trouw de club bezoeken, de laatste tijd per taxi. We zullen hem node missen.

De crematie vindt plaats op dinsdag 7 december om 11:30 uur in de Wâldhof te Opeinde.

 


2 december

Provinciale wedstrijden

Het eerste van Oerterp kreeg behoorlijk klop van de koploper Huizum. Op eigen terrein werd verloren met 4-12. De 4 remises kwamen op naam van Jan van Dijk tegen Jan Adema, Gerben de Wit tegen Anne Piet Kooistra, Hendrik Veenstra tegen Anton Schotanus en Dennie van Dijk tegen Tjalling van der Bosch.

Willem verloor ook, maar heeft nog steeds een uitstekend resultaat staan met 7 uit 5! Daarmee bezet hij de 15e plek op de provinciale topscoorderslijst.

1  Willem van der Velde     5    7    903    847    7.00   D
2  Gerben de Wit     4    6    1216    1147    3.75   D
3  Jan van Dijk     5    6    1249    1237    1.60   D
4  Jan Pander     5    6    1072    1017    6.00   D
5  Sipke Doller     4    5    1228    1210    4.25   D
6  Dennie van Dijk     5    5    1036    1103    5.00   D
7  Hendrik Veenstra     4    4    1222    1160    2.75   D
8  Fokke Heidsma *    1    2    977    832    7.00   D
9  Henk Dijkstra     5    1    1175    1188    3.20   D
10  Sietze Boonstra *    1    0    756    973    8.00   D
11  Jack Riesenkamp *    1    0    663    906    8.00   D

 

 

 

 

 

 

 

 


Het tweede redde de eer, door deze avond met afgetekende cijfers te winnen tegen Lemmer 2. Oerterp begon de wedstrijd met een voorsprong omdat Lemmer met maar 5 man kwam opdagen.

In de onderlinge werd maar 1 wedstrijd gespeeld. Fokke trof de niet opgekomen speler van Lemmer en was in de gelegenheid om voor de onderlinge te spelen tegen Arend Schuurman. Arend hield lang knap stand, maar moest toch nog het onderspit delven na een foutje in het eindspel.


25 november

Onderlinge ronde 12

In de 12e ronde van de onderlinge werd hevig strijd geleverd met toch een paar leuke verrassende uitslagen. Zo wist Arend Schuurman al vroeg in de wedstrijd een schijf voor te komen tegen de Sterke Jan Pander. Arend, moest later in de partij wel deze schijf voorsprong teruggeven, maar speelde de partij toch heel koel naar remise. De 2e "verrassing" was de nederlaag van de koploper in de onderlinge, Jan van Dijk. Jan wist de vorige ronde nog de koppositie te pakken, maar moest deze meteen weer inleveren na zijn partij tegen Gerben de Wit. Gerben was na zijn terugkomst uit Thailand blijkbaar goed uitgerust en wist in een zinderende partij een schijf voor te komen en de winst veilig te stellen. Gerben is daarmee de nieuwe koploper in de onderlinge!

Andere detailuitslagen en tussenstanden van de onderlinge zijn te raadplegen via menuknop "onderlinge" 


18 november

Onderlinge ronde 11

Detailuitslagen en nieuwe tussenstanden gepubliceerd. Zie menuonderdeel "Onderlinge"
Jan van Dijk nieuwe koploper!


15 november

Beker

Oerterp speelt ook dit jaar weer mee in de provinciale bekercompetitie. Voor de eerste ronde heeft het team van Oerterp, damclub De Toer uit Grou geloot.


11 november

Oerterp 1 verslaat Gorredijk 1 in de jaarlijkse streekderby

Oerterp 1 wist vorige week in de provinciale competitie DC Gorredijk in eigen huis te verslaan met 5-11.

Oerterp 2 verloor van Twijzelerheide met 8-4. Detailuitslagen kunt u vinden onder menuonderdeel PFDB-Competitie.

In de volgende wedstrijd treft Oerterp 1 als de huidige nummer 2, Huizum 1, welke nu de 1e stek bezet.

Oerterp 2 ontvangt Lemmer 2.


11 november

Onderlinge ronde 10

6 partijen in de onderlinge. Dennie van Dijk pakt punt tegen zijn broertje Jan. Dennie kwam vroegtijdig op dam, maar Jan wist het toch nog remise te houden. Hendrik Veenstra won van Willem v.d Velde. Miente Pera had toch behoorlijk nog wat moeite met Arend Schuurman maar wist uiteindelijk toch te winnen aan het einde van de avond. Sietze Boonstra won via een doorbraakje op de linkerkant van Jack Riesenkamp. De wedstrijden tussen Halbe Posthumus tegen Cees Bergsma en Durk Idsinga tegen Foppe Jansma eindigden in remise.


28 oktober

Onderlinge ronde 9

In de onderlinge werden deze week 7 wedstrijden gespeeld. Jan van Dijk wist met zijn beruchte KVO-systeem de andere Jan van de club (Jan Pander) te grazen te nemen.
Willem v/d Velde won van Sietze Boonstra. Sietze kreeg echter eerder in de wedstrijd wel een paar opgelegde kanzen welke helaas voor Sietze niet goed benut werden.
Durk Idsinga scoorde zijn eerste winstpartij van het seizoen. Hiervoor moest Halbe als slachtoffer dienen. Dennie van Dijk wilde na zijn uitstekende remise van dinsdag in het FK tegen Anton Schotanus, een simpele wedstrijd en vuurde zijn zetten in raptempo op Fokke Heidsma af. Fokke ging ietswat mee in het tempo van Dennie en maakte een foutje, waarna Dennie de partij ook nog wist te winnen.

Verder waren er nog 3 remises. Detailuitslagen zijn weer te vinden onder de menuknop onderlinge.

Let op: Volgende week GEEN onderlinge.  Het tweede speelt maandag uit tegen Twijzelerheide. De dag daarop mag het eerste tegen Gorredijk.


21 oktober

Oerterp verslaat DCF !!!

Het eerste team van DC Oerterp is er in geslaagd om nationale ereklasser pootje te lichten. Damcombinatie Fryslan (DCF) werd met 10-6 huiswaarts gestuurd.

In de onderlinge wist Halbe te winnen van Anne. Vorige keer kreeg Anne nog de punten kado van Halbe, deze keer was het wel raak. Het nieuwe lid Arend Schuurman scoorde zijn eerste overwinning. Arend combineerde met een leuk slagzetje naar de winst tegen Cees. Uitslagen en ranglijsten zijn weer te vinden onder menuknop "onderlinge"


18 oktober

Volle bak op de clubavond!

Met geen enkele afmeldingen voor de onderlinge en de deelnemers van het FK in de zaal, was het weer eens een gezellige volle damzaal en was er weer van alles te beleven.

Zo pakte nieuw lid Jan Pander na 4 wedstrijden dan eindelijk zijn eerste overwinning tegen Sietze. Sietze kon lang weerstand bieden, maar moest onder druk van de klok toch zijn meerdere erkennen.
Anne Jagersma bond Cees Bergsma aan de zegekar. Al vroeg in de partij kwam Anne op 2 dammen wat teveel van het goede was voor Cees. Anne had naar eigen zeggen, die middag een middagdutje gedaan, wat zijn superspel mogelijk kon verklaren.
In de tussentijd wist Miente vrij vlot te winnen van Durk.
Het andere nieuwe lid Arend Schuurman, moest vorige week nog even inkomen (geruchten gaan dat hij het slachtoffer werd van een zetje vernoemd naar de stad Haarlem). Deze week kwam Arend met hernieuwde krachten terug en maakte het Foppe knap lastig. Foppe had echter genoeg remiseervaring om de partij de veilige haven binnen te loodsen.
Henk Dijkstra kreeg voor het eerst van Hendrik een nul aan de broek in de onderlinge. Nadat hij voorgaande jaren al een paar keer verloren had gestaan wist hij destijds nog via miraculeuze ontsnappingen de partijen te winnen of remise te spelen. Ditmaal gaf hij tot grote opluchting van Hendrik meteen op, nadat Hendrik een hielslag inzette met doorbraak en schijfwinst.
Fokke en Willem ontweken de strijd niet in hun partij, maar het mocht niet baten want de partij eindigde in een puntendeling. Net zoals de langste partij van de avond tussen Halbe en Jack.

In het FK wist Sipke te winnen van Jan. Jan speelde zijn alles of niets spel met behulp van de korte vleugel opsluiting. Sipke wist hier echter wel positionele raad mee. Dennie scoorde een knappe overwinning op Klaas Veldstra nadat hij in het middenspel al een schijf was voorgekomen. Hendrik was vrij omdat Schotanus nog in het buitenland vertoeft, waar hij deelneemt aan het EK-veteranen. In de tussentijd nam Wiebe van der Wijk de koppositie over van Anton, door te winnen van Rein v/d Wal.

Tussenstand en uitslagen zijn zoals gewoonlijk weer te raadplegen via de menuknop "onderlinge".


13 oktober

Vanavond onderlinge en FK

Op de onderlinge van DC Oerterp, wordt vanavond de 6e ronde van het Frieskampioenschap gehouden. Oerterps Jan en Dennie van Dijk, Sipke Doller en Hendrik Veenstra spelen hier ook in mee.

Mocht u een kijkje willen nemen, kom dan gerust eens langs.


18 oktober

Onderlinge ronde 7 en PFDB

Onderlinge uitslagen en ranglijsten geplaatst.

Oerterp 1 verliest thuis nipt van de Oldehove door nederlagen van Henk Dijkstra en Dennie van Dijk. De overwinning van Sipke Doller op Douwe Kootstra was daardoor niet genoeg. Inmiddels zijn ook al 4 wedstrijden van deze teamwedstrijd na te spelen (zie menuknop "PFDB-Competitie)

Voor Oerterp 2 meldt speler Fokke Heidsma het volgende: Helaas; geen succesje in Woudsend. Drie maal remise en driemaal verlies.
Bergsma, Sietze en ondergetekende verloren; Dirk Idzenga, Miente en, hoe kan het ook anders, Foppe scoorden een puntje.

In de volgende ronde treft Oerterp het sterke Damcombinatie Fryslan en Oerterp 2, OKK 1 uit Gerkesklooster.


18 oktober

De Opdracht wint 3 scholen damtoernooi van Oerterp

Door jeugdleider Harry Mennema:

School 'De Opdracht' had niet alleen de meeste deelnemers, maar ook de sterkste dammers. In totaal werden er 41 punten vergaard waarmee de wisselbeker ook dit jaar weer in het bezit van deze school komt. 'De Twirre' en 'De Eben Haezer' haalden respectievelijk 24 en 16 punten, zodat het verschil weer kleiner wordt en misschien volgend jaar een van de andere scholen de wisselbeker in haar bezit krijgt.

Tot slot is een woord van dank op zijn plaats voor de arbiters en natuurlijk zijn we zeer erkentelijk voor de gastvrijheid van school 'De Twirre' .

Uitslagen schooldammen

Halve Finale Groep 5A:			1 2 3 4 5 6	Pt.
1. Dennis van Roeden		TW	* 2 2 2 2 2	10
2. Nils Buhrs			OP	0 * 2 0 2 2	 6
3. Sjoukje Helmus		EH	0 0 * 2 2 2	 6
4. Nina Nijmeijer		TW	0 2 0 * 2 0	 4
5. Ezra Kooiker			OP	0 0 0 0 * 2	 2
6. Jo-Anne Schreuder		OP	0 0 0 2 0 *	 2

Halve Finale Groep 5B:			1 2 3 4 5 6	Pt.
1. Sander de Jong		TW	* 1 2 2 2 2	 9
2. Klaas Smits			TW	1 * 0 2 2 2	 7
3. Tessa Koehoorn		OP	0 2 * 0 2 2	 6
4. Bertus Baron			EH	0 0 2 * 1 2	 5
5. Hendriette de Boer		EH	0 0 0 1 * 1	 2
6. Rixt Buma			OP	0 0 0 0 1 *	 1

Halve finale Groep 5C:			1 2 3 4 	Pt.
1. Niek de Vries		TW	* 2 2 1	 5
2. Jasmijn Jaarsma		OP	0 * 2 1	 3
3. Ilse Baron			EH	0 0 * 2	 2-
4. Pim Boekema			OP	1 1 0 *	 2-	

Halve finale Groep 6A:			1 2 3 4	Pt.
1. Rik Meijer			EH	* 2 0 2	 4+
2. Jasper Jongsma		EH	0 * 2 2	 4+
3. Jarno Wendelaar-Bonga	OP	2 0 * 2	 4+
4. Gerbrich de Vries		OP	0 0 0 *	 0

 
Halve finale Groep 6B:			1 2 3 4	Pt.
1. Stefan Orucevic		TW	* 2 2 2	 6
2. Thijs Hiemstra		OP	0 * 2 1	 3
3. Hielke v.d. Broek		TW	0 0 * 2	 2
4. Steffen Postma		OP	0 0 1 *	 1

Halve finale Groep 6C:			1 2 3 4	Pt.
1. Pieter Reitsma		OP	* 2 2 2	 6
2. Gretha v. d. Harst		TW	0 * 1 2	 3
3. Letitia de Vries		TW	0 1 * 1	 2
4. Rijan Boivin			OP	0 0 1 *	 1

Halve finale Groep 6D:			1 2 3 4	Pt.
1. Eddie Jagersma		EH	* 2 2 2	 6
2. Wilko Boonstra		EH	0 * 2 2	 4
3. Fokke de Haan		OP	0 0 * 2	 2
4. Jeroen v.d Meulen		OP	0 0 0 *	 0

Halve finale Groep 8A:			1 2 3 4 5 	Pt.
1. Taeke Taekema		OP	* 2 2 2 2	 8
2. Haaije de Boer		EH	0 * 2 1 2	 5
3. Sanne Weening		EH	0 0 * 2 1	 3-
4. Marten Kooiker		OP	0 1 0 * 2	 3-
5. Remon Boivin			OP	0 0 1 0 *	 1

Halve finale Groep 8B:			1 2 3 4 5	Pt.
1. Patrick Feenstra		OP	* 2 1 2 2	 7
2. Dedmer de Vries		OP	0 * 2 2 2	 6 
3. Gerrit de Boer		EH	1 0 * 2 2	 5
4. Willemien Boonstra		EH	0 0 0 * 2	 2
5. Eelko Bijlsma		EH	0 0 0 0 *	 0

Finalegroep 1 Groep 5:			1 2 3		Pt.
1. Sander de Jong		TW	* 2 2		 4
2. Dennis van Roeden		TW	0 * 2		 2
3. Niek de Vries		TW	0 0 *		 0

Finalegroep 2 Groep 5:			4 5 6		Pt.
4. Klaas Smits			TW	* 2 2		 4
5. Nils Buhrs			OP	0 * 2		 2
6. Jasmijn Jaarsma		OP	0 0 *		 0

Finalegroep 1 Groep 6:			1 2 3 4	Pt.
1. Stefan Orucevic		TW	* 1 2 2	 5
2. Pieter Reitsma		OP	1 * 1 2	 4
3. Rik Meijer			EH	0 1 * 2	 3
4. Eddie Jagersma		EH	0 0 0 *	 0

Finalegroep 2 Groep 6:			5 6 7 8	Pt.
5. Wilko Boonstra		EH	* 2 2 2	 6
6. Jasper Jongsma		EH	0 * 1 2	 3
7. Thijs Hiemstra		OP	0 1 * 1	 2
8. Gretha v.d. Harst		TW	0 0 1 *	 1

Finale Groep 7:				1 2 3 4	Pt.
1. Gor Poghosow			OP	* 4 4 4	12
2. Frieso Turkstra		OP	0 * 3 3	 6
3. Sietse Bergsma		OP	0 1 * 3	 4
4. Jur Heinstra			Op	0 1 1 *	 2

Finale wedstrijden groep 8:
Om plaats 1 en 2:Taeke Taekema 	-Patrick Feenstra	0 – 2
Om plaats 3 en 4:Haaije de Boer	-Dedmer de Vries 	0 – 2 
Om plaats 5 en 6:Sanne Weening	-Gerrit de Boer	0 – 2 

Om te bepalen, welke school de wisselbeker in ontvangst mocht nemen, kreeg de school van de winnaars 6 punten; voor een tweede plaats 5 punten, enz. en voor de zesde plek 1 punt.


30 september

Onderlinge ronde 5

Uitslagen en tussenstanden voor ronde 5 gepubliceerd. Verder wist Oerterp 1 vrijdag te winnen van Bolsward in de Friese hoofdklasse. Details en partijen vindt u onder de menuknop "PFDB-Competitie"


23 september

Onderlinge ronde 4 en PFDB

Onderlinge uitslagen en ranglijsten geplaatst.
Overwinning van Oerterp 2 op Donkerbroek, door een overwinning van Miente Pera. De rest speelde remise.


16 september

Onderlinge ronde 3 en FK

Uitslagen onderlinge ronde 3 op de site geplaatst.
In het FK won Hendrik van Jouke de Haan, Jan speelde gelijk tegen Bart Visser, Sipke speelde ook gelijk tegen Erwin Heslinga en Dennie verloor helaas van Jeroen Cremers.

In de agenda staat dat de ledenvergadering van de PFDB op donderdag wordt gehouden, maar dit is echter foutief, deze is namelijk woensdagavond al gehouden.


8 september

Nieuws

Ranglijsten en tegenstanders zijn nu ook weer te vinden onder menu "ONDERLINGE".

Aan de leden welke in de lijst staan en niet van plan zijn om deel te nemen, graag voor woensdag nog even contact opnemen met de competitieleider. (Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die juist willen deelnemen en niet op de lijst staan)

Verder is er naast de onderlinge a.s. woensdag, ook een ronde van het FK in Oerterp. Oerterpers Dennie van Dijk, Jan van Dijk en Hendrik Veenstra nemen hier aan deel.


8 september

Onderlinge ronde 2

Nog steeds geen hele grote opkomst in de onderlinge competitie. Hopelijk zien we volgende week meer  clubleden, als ook de 3e ronde van het FK in Ureterp gespeeld gaat worden met de clubleden Jan van Dijk, Dennie van Dijk en Hendrik Veenstra als deelnemers.

De uitslagen van deze week:

Jan van Dijk - André de Jong 2-0
Gerben de Wit - Jan Pander 2-0
Dennie van Dijk - Willem v.d. Velde 1-1
Miente Pera - Anne Jagersma 1-1
Jack Riesenkamp - Foppe Jansma 2-0


1 september

Onderlinge ronde 1

De onderlinge competitie is inmiddels alweer in alle hevigheid losgebarsten. In de onderlinge van dit jaar zullen 2 nieuwe spelers meedoen, te weten Jan Pander en Arend Schuurman. Harrij Mennema denkt er nog over na om dit jaar ook weer mee te doen.

In ronde 1 werd zoals gebruikelijk via loting bepaald wie tegen wie moest. Dit leverde het volgende programma en de volgende uitslagen op.

Jan van Dijk - Hendrik Veenstra 1-1
Willem v.d. Velde - Jan Pander 2-0 !
Gerben de Wit - Dennie van Dijk 2-0
Jack Riesenkamp - Anne Jagersma 2-0
Halbe Posthumus - Miente Pera 0-2

Vooral de overwinning van Willem op de debuterende Jan Pander valt op.


29 augustus

Site 2010/2011 ready

Site klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. PFDB competitie uitslagen gearchiveerd en nieuwe pagina gemaakt voor dit seizoen. Geldt ook voor onderlinge. (linken naar stand en uitslagen werken nog niet, zodra er gespeeld is zullen deze goed functioneren)


7 mei

Fotos slotavond

Om de fotos te bezichtigen moet flash zijn geinstalleerd


7 mei

Sipker doller kampioen van DC Oerterp

Over 35 ronden is het Sipke Doller die dit seizoen het kampioenschap behaald heeft.
Hij bleef als enige ongeslagen en stond van de 18 wedstrijden maar 7 verliespunten toe.
Op de 2e plek eindigd Jan van Dijk en op de 3e plek Henk Dijkstra.

In de B-Groep is het Willem van der Velde die knap op de eerste plek is beland. Sietze Boonstra en Jack Riesenkamp eindigden respectievelijk op het 2e en 3e podiumplek.

Oud nieuws