Nieuws

23 januari15 november

Oerterp onderaan de ranglijst na ronde 5

  Oerterp Tamek Damkring Marknesse 8-12  
1 Gerrit Terpstra (988) Jan Marten vd Reest (1248) 0-2 (8) Partij
2 Jan van Dijk (1228) Jaap Akse (1048) 2-0 (3) Partij
3 André de Jong (1017) Arnold Scharft (1120) 1-1 (5) Partij
4 Sipke Doller (1223) IJsbrand Haven (1273) 1-1 (1) Partij
5 Gerben de Wit (1189) Wiebe van der Wijk (1340) 1-1(10) Partij
6 Karel de Bruin (880) Klaas Veldstra (1081) 0-2 (4) Partij
7 Hendrik Veenstra (1212) Arie Hoonstra (952) 2-0 (2) Partij
8 Cees Dijkstra (885) Alex Boxum (1154) 0-2 (7) Partij
9 Willem van de Velde (885) Jacob Poortinga (1100) 0-2 (6) Partij
10 Rein van der Wal (1120) Jurriaan Romkes (1021) 1-1 (9) Partij


De analyse is in PDF formaat. ANALYSE


12 november

Onderlinge

Uitslagen ronde 12 geplaatst op de site.
De nieuwe uitslagen en ranglijst kunt u vinden onder het menuonderdeel "onderlinge"


7 november

10-2 Winst voor Oerterp 2 in de provinciale

Het tweede wist donderdag te winnen van OKK Gerkesklooster.
Bergsma scoorde het eerste punt, Johannes, Jack en Fokke wonnen vervolgens. Idsinga maakte remise en Foppe wist als laatste nog twee punten toe te voegen zodat de eindstand 10-2 voor de Oerterpers was. (bijdrage aangeleverd door Fokke Heidsma)

 


5 november

Onderlinge

Uitslagen ronde 11 geplaatst op de site.
De nieuwe uitslagen en ranglijst kunt u vinden onder het menuonderdeel "onderlinge"


31 oktober

Oerterp weinig succesvol tegen Dammers Uit Oost 2

DOETINCHEM - Teamleider Rein van der Wal formuleerde de nederlaag als volgt. Duo 2 heeft ons in het middenrif geraakt. En zo was het ook. Het team van Oerterp werd de lucht uit de longen geslagen door vier nederlagen op de borden 5, 6, 7 en 8

De vier wijzen uit het oosten (Chris Grevers, Mario Daamen, Tim Hendriksen en Ralf Richters), versloegen Dennie van Dijk (middels het zetje van Weiss), Simon Zeilstra (te vroeg achterlopen) Karel de Bruin (vastlopen) en Miente Pera (mocht geen dam maken)

Op de rest van de borden kreeg Oerterp ook weinig kansen. Zo probeerde Jan van Dijk het zijn tegenstander Johan Haitink, moeilijk te maken met klassiek, maar kreeg nooit echt grip op de stand. Gerben de Wit had het plan tot zich genomen om alleen maar naar voren te ruilen tegen Harry Graaskamp, maar ook dat werkte niet goed. Hendrik Veenstra zat tegen Björn Winkel (broer van topper Sven Winkel) en kwam ook moeilijk uit de opening. In het eindspel leek er nog wat te halen, maar dit was optisch bedrog. Rein van der Wal mocht het weer eens tegen de sterke Henk Hoekman proberen. De in vormcrisis verkerende Rein, hield Henk keurig op remise en sprak de hoop uit dat dit punt weer betere tijden inluidt. Op bord negen kreeg de goed scorende Willem van der Velde wel kansen tegen Bob Kersten. Uit de analyse blijkt dat Willem door het afblokken van zijn lange vleugel de winst had kunnen binnenhalen. Deze winstkansen middelen weer uit tegen de winstkansen van Simon Wiersma, de tegenstander van Cees Dijkstra. Uit de analyse blijkt dat deze had kunnen winnen als hij op de 41e zet de goede keus had gemaakt bij het slaan. Cees had echter zelf ook de partij naar zijn hand kunnen zetten door eerder in de partij, het bekende schijfoffer van Dussault uit te voeren.

Met deze nederlaag blijft Oerterp één na laatste in de poule. Samen met Almelo en Orfam staan het landelijke team op 2 punten. Hijken DTC 2 is nog steeds de hekkensluiter met nul punten. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Tamek Damkring Marknesse, de huidige nummer vijf in de tussenstand.

  Dammers uit Oost 2 Oerterp 14-6  
1 Johan Haijtink (1129) Jan van Dijk (1228) 1-1 (7) Partij
2 Harry Graaskamp (1117) Gerben de Wit (1189) 1-1 (5) Partij
3 Björn Winkel (1174) Hendrik Veenstra (1212) 1-1 (4) Partij
4 Henk Hoekman (1267) Rein van der Wal (1120) 1-1 (6) Partij
5 Chris Grevers (1097) Dennie van Dijk (1045) 2-0 (2) Partij
6 Mario Daamen (1153) Simon Zeilstra (954) 2-0 (1) Partij
7 Tim Hendriksen (1061) Karel de Bruin (880) 2-0 (9) Partij
8 Ralf Richters (1047) Miente Pera (861) 2-0 (10) Partij
9 Bob Kersten (1047) Willem van de Velde (885) 1-1 (8) Partij
10 Simon Wiersma (1002) Cees Dijkstra (885) 1-1 (3) Partij

De analyse is in PDF formaat. ANALYSE
Zie menuonderdeel KNDB-Competitie voor tussenstand en vorige rondeuitslagen.


29 oktober

Recordopkomst in ronde 10 van de onderlinge

In ronde 10 van de onderlinge streden 18 man om de punten. 2 keer won zwart, 1 keer remise en 6 overwinningen voor wit!

Kijk snel bij de uitslagen en ranglijst (menuonderdeel "onderlinge") voor de details.

Verder de winstpartij van Henk Dijkstra op Gabriël Heerema ontvangen van Henk en gepubliceerd op toernooibase.


25 oktober

Dit jaar GEEN damtoernooi bij Damclub Oerterp

Het bestuur van Damclub Oerterp heeft helaas moeten besluiten dit jaar het traditionele jaarlijkse damtoernooi niet meer te organiseren.
Nadat 2 jaar terug het toernooi moest worden afgelast wegens te weinig deelname, is er vorig jaar nog wel geprobeerd een succesvol toernooi te organiseren, mede omdat de club haar 60 jarige jubileum vierde. Dit toernooi heeft toen nog wel doorgang gevonden maar de opkomst was niet erg hoog.

Het bestuur beraadt zich nog, of er in de toekomst misschien een ander soort van toernooi hiervoor in de plaats komt.


22 oktober

Superpot tegen Damcombinatie Fryslân

In de 3e ronde van de provinciale competitie mocht Oerterp aantreden tegen Damcombinatie Fryslan in Wanswerd. Dit team bestaat uit een groot aantal toppers welke in de nationale competitie in de ereklasse uitkomen, maar toch was Oerterp ditmaal zeker niet kansloos...

Dennie van Dijk zette het eerste uitstekende punt op het scorebord door remise te spelen tegen de wat chagrijnige lijkende Douwe Edelenbos. Douwe leek in het late middenspel wel wat voordeel te krijgen, maar Dennie wist dit bekwaam te pareren. Gerrit Terpstra trof in Hans Zondervan een geduchte tegenstander. In de partij probeerde Gerrit de stand overzichtelijk te houden door wat te ruilen, maar moest toch het onderspit delven doordat Hans combinatief naar dam sloeg middels het zetje van Weiss. Ook invaller Jack Riesenkamp kreeg een nul aan zijn broek tegen Hans van Dijk. Jack nam in de opening wat te agressief een centrumvoorpost en verloor deze middels een kleine combinatie. Hierna kwam hij er eigenlijk niet meer aan te pas. Na deze 2 verliespartijen zou er niet meer verloren worden aan Oerterp zijde!
Hendrik Veenstra wist op de bondsavond nog te stunten, door te winnen van Bastiaan Hollander. Ditmaal was het Bastiaan die positioneel lange tijd aan de leiding ging. Hendrik verraste Bastiaan echter met een damcombinatie welke de problemen oploste en in een remise eindspel uitmondde. Hierna kwam de klapper van de avond. Henk Dijkstra wist het namelijk te winnen van Gabriël Heerema! Henk leek in een flankspel partij wat lastig uit de opening te komen, met ontbrekende steunschijven op 2, maar wist middels wat druk op Gabriël zijn lange vleugel, de stand zo lastig te maken, dat Gabriël op de 49e zet door de klok ging. De overblijvende stand leek echter ook wel gewonnen voor Henk. Een prestatie van formaat. Miente Pera kreeg van Tjalling Oegema vrij gemakkelijk een punt. In tijdnood kwam Tjalling in een klassiek standje een schijf voor, maar Miente kon via een 2-om-2 doorbreken. Tjalling wachtte dit niet af en bood remise aan. Hierdoor werd het nog behoorlijk spannend, omdat Jan van Dijk zeker niet slechter stond tegen Gerlof en Gerben de Wit voor het 6e punt zorgde tegen Teake Kooistra. Gerben speelde vanaf het begin van de wedstrijd op een punt en liet ook geen hak ongemoeid, dit resulteerde in een spannend dammeneindspel met iets van nadeel voor Gerben, maar gelukkig niet teveel nadeel. Zoals gezegd stond Jan van Dijk zeker niet minder tegen ex-NK finalist Gerlof Kolk! De week hiervoor had Jan nog opschudding veroorzaakt in de damwereld door kersverse Nationaal Meester Tjalling Goedemoed te verslaan. Bij Oerterper-zijde was dus stiekempjes de hoop gerezen op nog een stunt van ons wonderkind. Helaas bleef dit uit. Dit lag echter niet aan Jan, maar meer aan het goede (tegen)spel van zijn tegenstander Gerlof.  Gerlof leek in de tijdnoodfase iets lastiger te staan, doordat Jan meer naar voren stond. Dit bleek echter niet genoeg voor de winst, waardoor Oerterp op 9-7 bleef steken. Na de wedstrijd vroegen de Oerterpers zich af wat er gebeurd zou zijn als het team met de volledige basisselectie was geweest...

   Damcombinatie Fryslân   Oerterp 9-7  
1  Gerlof Kolk (1416)  Jan van Dijk (1228) 1-1 (8) Partij
2  Teake Kooistra (1298)  Gerben de Wit (1189) 1-1 (7)  
3  Bastiaan Hollander (1305)  Hendrik Veenstra (1212) 1-1 (4) Partij
4  Douwe Edelenbos (1280)  Dennie van Dijk (1045) 1-1 (1)  
5  Gabriël Heerema (1390)  Henk Dijkstra (1148) 0-2 (5) Partij
6  Hans Zondervan (1254)  Gerrit Terpstra (988) 2-0 (2) Partij
7  Tjalling Oegema (1068)  Miente Pera (861) 1-1 (6)  
8  Hans van Dijk (971)  Jack Riesenkamp (643) 2-0 (3) Partij

 


17 oktober

Oerterp hard onderuit in de Nationale Competitie

Oerterp moest zaterdag een stevige tegenslag verwerken. Het team van Dios wist namelijk met maar liefst 3-17 te winnen. Eenmaal eerder werd het Oerterper damteam met zulke grote cijfers verslagen, maar dat was tegen een hoofdklasser uit Wageningen in een promotiewedstrijd.

Vooraf was bij Oerterp bekend dat het team van Dios uit sterke spelers bestond. Daarom had de teamleider Rein van de Wal besloten om het middels een tactische opstelling te proberen. De toppers van Oerterp waren wat meer op de lagere borden gepositioneerd, waardoor een aanval in de staart geprobeerd zou worden. Deze tactische manoeuvre mislukte echter volledig. Zowel Sipke Doller, Hendrik Veenstra en André de Jong wisten onderin geen punt te scoren. Alleen Jan van Dijk deed zijn "plicht" en Gerben de Wit scoorde met grote moeite een punt.  

Gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel. Zo werden veel partijen beslist middels een combinatie, wat dus weer mooi wat materiaal oplevert voor ons clubblad "Het Typezetje"

Het team van Oerterp staat nu één na laatste in de tussenstand na 3 ronden en zal in komende ronde weer stevig aan de bak moeten tegen koploper Dammers uit Oost 2

  Oerterp DIOS Achterhoek 3-17
1 Miente Pera (861) Jan Dallinga (1210) 0-2 (8)
2 Cees Dijkstra (885) Marcel Knipper (1303) 0-2 (3)
3 Karel de Bruin (880) Arnoud de Greef (1225) 0-2 (10)
4 Gerrit Terpstra (988) Chris Jurriëns (1176) 0-2 (6)
5 Hendrik Veenstra (1212) Han Seinhorst (1232) 0-2 (9)
6 Jan van Dijk (1228) Harry Vos (1119) 2-0 (2)
7 Gerben de Wit (1189) Theo Stoverinck (1103) 1-1 (7)
8 Sipke Doller (1223) Gerard Korten (1089) 0-2 (4)
9 André de Jong (1017) Frits Zegelink (1215) 0-2 (1)
10 Willem van de Velde (885) Bert van Oosterom (1160) 0-2 (5)

De partijen zijn ingevoerd in toernooibase en zijn te bezichtigen via deze link: PARTIJEN
Ook is er een analyse gemaakt in PDF formaat. ANALYSE


22 oktober

Onderlinge

Uitslagen ronde 9 geplaatst op de site.
De nieuwe uitslagen en ranglijst kunt u vinden onder het menuonderdeel "onderlinge"

Oerterp 2 verliest van Wolvega met 3-9. De punten van Oerterp kwamen op naam van Ultje Hosper, Durk Idsinga en Foppe Jansma. Verdere details zie menuonderdeel "pfdb-competitie"


15 oktober

Onderlinge

In ronde 8 van de onderlinge waren er weinig afmeldingen, dus eindelijk weer eens een gezellig volle zaal.

De nieuwe uitslagen en ranglijst kunt u vinden onder het menuonderdeel "onderlinge"


9 oktober

Op http://www.archiefleeuwardercourant.nl/ kun je zoeken naar artikelen uit het verleden. Zo vond ik nog een stukje over het Oerterper damtoernooi van 1978. Volgens het stukje waren er destijds 139 deelnemers! Dat waren nog eens tijden. Zie menuonderdeel "toernooi" om het stukje te lezen.


9 oktober

Oerterp delft onderspit in Huizum

Voor de 5e keer op rij, eindigde het duel tussen Huizum en Oerterp in een 11-5 nederlaag voor Oerterp. Gerrit Terpstra leverde een mooie prestatie door de sterke Jan Adema op remise te houden. Jan en Gerben scoorden de overige 4 punten!

    Huizum   Oerterp 11-5  
1  Jacob de Vries (1080)  Jan van Dijk (1228) 0-2 (5)  
2  Marcel de Vries (1088)  Gerben de Wit (1189) 0-2 (8)  
3  Rein van der Pal (1403)  Henk Dijkstra (1148) 2-0 (6)  
4  Anton Schotanus (1321)  Dennie van Dijk (1045) 2-0 (1)  
5  Jan Adema (1251)  Gerrit Terpstra (988) 1-1 (7) Partij
6  Erwin Heslinga (1269)  Miente Pera (861) 2-0 (2)  
7  Tjalling van den Bosch (1200)  Ultsje Hosper (872) 2-0 (3)  
8  Piet Bouma (1217)  Foppe Jansma (642) 2-0 (4) Partij

7 oktober

Onderlinge

Ronde 7 van de onderlinge bestond maar uit vier partijen. De meeste spelers spelen deze week ook voor de provinciale competitie en vinden het spelen van 1 partij in de week wel genoeg.

De partij tussen Tjip Vlasma en Foppe Jansma eindigde na een spannende strijd, "net" in winst voor Foppe. Jack Riesenkamp had gisteravond tegen Donkerbroek zijn krachten al verspeeld en liep in de opening in een dammetje tegen Anne Jagersma, waarna hij meteen opgaf. Ook Johannes Ytsma moest het onderspit delven. Johannes speelde tegen Dennie van Dijk (ook wel bekend als de rondeteller van het FK2009-2010). Dennie combineerde door het midden, waarna er voor Johannes weinig meer  te halen viel.

De topper van de avond ging tussen Jan van Dijk en Hendrik Veenstra. In een Kelleropening, werd op het scherpst van de snede gespeeld via de Van Westerloo variant. Hendrik dreigde met allerlei leuke zetjes, maar die hadden natuurlijk weinig kans tegen het combinatietalent van Jan. De zetjes sorteerden wel het effect dat Jan onder positionele druk kwam te staan wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning voor Hendrik. Het duurde opvallend lang voordat het enthousiaste publiek weer wat tot bedaren kwam, na dit heroïsche gevecht...
(klik hier voor de partij)

Uitslagen en stand van de onderlinge na de 7e ronde zijn te bewonderen via menuonderdeel onderlinge.


3 oktober

KNDB Team weer met de voeten terug op aarde

  Harderwijk Oerterp 13-7
1 Patrick Wielemout (1018) Hendrik Veenstra (1212) 0-2 (5)
2 Fred Elgersma (1197) Gerben de Wit (1189) 1-1 (10)
3 René Alderliesten (1188) Jan van Dijk (1228) 1-1 (8)
4 Jaap van de Werfhorst (1110) Sipke Doller (1223) 1-1 (3)
5 Jan Hendrik Kok (1233) Rein van der Wal (1120) 2-0 (2)
6 Jaap van Hierden (1134) Fokke Heidsma (985) 2-0 (6)
7 Ton Eekelschot (1075) Gerrit Terpstra (988) 2-0 (4)
8 Cor Koene (1092) André de Jong (1017) 2-0 (1)
9 Joras Ferwerda (1004) Cees Dijkstra (885) 1-1 (7)
10 Kees de Jong (1178) Willem van de Velde (885) 1-1 (9)

De partijen zijn inmiddels ingevoerd in toernooibase en zijn te bezichtigen via deze link: PARTIJEN

Ook is er een analyse gemaakt in PDF formaat. ANALYSE


1 oktober

Onderlinge

Uitslagen en stand van de onderlinge na de 6e ronde zijn te bewonderen via menuonderdeel onderlinge.


28 September

Uitslagen schooldammen

Finale Groep 5:					1 2 3 4 5 6	Pt.
1. Jarno Wendelaar Bonga	OP		* 2 2 2 1 2	9
2. Fokke de Haan		OP		0 * 2 2 2 2	8
3. Pieter Reitsma		OP		0 0 * 2 2 2	6
4. Jeroen van der Meulen	OP		0 0 0 * 2 1	3
5. Nathan van Geest		OP		1 0 0 0 * 1	2+
6. Steffen Postma		OP		0 0 0 1 1 *	2+

Finale Groep 6:				1 2 3 4 5		Pt.
1. Friso Turkstra		OP		* 2 2 2 2	 	8
2. Auke Klokman			OP		0 * 2 1 1	 	4-
3. Sietse Bergsma		OP		0 0 * 2 2	 	4-
4. Jildou Geertsma		OP		0 1 0 * 1	 	2+
5. Jur Heinstra			OP		0 0 1 1 *	 	2+

Halve finale Groep 7A:				1 2 3 4 5 		Pt.
1. Taeke Taekema		OP		* 1 2 2 2	 	7
2. Lianne Baron			EH		1 * 1 1 2	 	5
3. Willemien Boonstra		EH		0 1 * 2 0	 	3-
4. Eelko Bijlsma		EH		0 1 0 * 2	 	3-
5. Jesse van der Broek		OP		0 0 2 0 *	 	2

Halve finale Groep 7B:				1 2 3 4 5		Pt.
1. Dedmer de Vries		OP		* 1 2 2 2	 	7
2. Patrick Feenstra		OP		1 * 2 2 1	 	6
3. Eise Tolsma			EH		0 0 * 2 2	 	4
4. Niesje Weening		EH		0 0 0 * 2	 	2
5. Sanne weening		EH		0 1 0 0 *	 	1

 
Finale wedstrijden groep 7:
Om plaats 1 en 2:Taeke Taekema 	–Dedmer de Vries		2 – 0
Om plaats 3 en 4:Lianne Baron	- Patrick Feenstra 		0 – 2 
Om plaats 5 en 6:Willemien Boonstra- Eise tolsma		0 – 2 

Finale Groep 8 			AW – Pt. 
1. Laura Adema		OP	 7   - 12 
2. Maxime de Vries	OP	 7   - 11-
3. Sander van der Veen	OP	 7   - 11-
4. Jildert Turkstra	OP	 7   - 8-
5. Lydia Boonstra	OP	 7   - 8-
6. Gillian van der VaartOP	 7   - 6
7. Kimberly Broeckaert	OP	 7   - 2
8. Nynke Aafke Klokman	OP	 7   - 0

Met + betekent na het spelen van een barragewedstrijd; 
met – betekent: Stand op basis van onderling resultaat.
Scholen:
OP = De Opdracht
EH = Eben Haezer 
Twirre had geen deelnemers

26 September

Onderlinge

Uitslagen en stand van de onderlinge na de 5e ronde zijn te bewonderen via menuonderdeel onderlinge.

Oerterp provinciaal goed van start

  Oerterp Bolsward Workum Comb. 13-7
1 Jan van Dijk (1228) Sjoerd Huitema (1293) 2-0
2 Hendrik Veenstra (1212) Durk de Vries (1083) 2-0
3 Gerben de Wit (1189) Douwe Kunst (1019) 2-0
4 Henk Dijkstra (1148) Jan Peters (1012) 2-0
5 Dennie van Dijk (1045) Albert Mulder (1050) 1-1
6 Gerrit Terpstra (988) Fedde Piet Huitema (1061) 1-1
7 Simon Zeilstra (954) Lolke Huitema (1008) 0-2
8 Miente Pera (861) Auke Koopmans (843) 1-1

20 September

Oerterp koploper in 1e klasse A

Het Team van DC Oerterp is in de landelijke competitie goed uit de startblokken gekomen. Onder leiding van de nieuwe teamcaptain Rein v/d Wal, welke het stokje overnam van Gerben de Wit, boekte het team een 13-7 thuisoverwinning. Als het duel in doelpunten wordt uitgedrukt (overwinning wordt gezien als doeplunt) dan komt dit overeen met een 5-2 score. De scorende spelers aan Oerterper zijde waren Willem, Gerben, André, Simon en Hendrik. De keepers Jan en Rein werden helaas door de bal gepasseerd.

De partijen zijn inmiddels ingevoerd in toernooibase en zijn te bezichtigen via deze link: PARTIJEN

Ook is er een analyse gemaakt in PDF formaat. ANALYSE

  Oerterp Orfam Telecom Twente 2 13-7
1 Jan van Dijk (1228) Han Borgman (1207) 0-2 (5)
2 Sipke Doller (1223) Gerrit Draaisma (1147) 1-1 (3)
3 Gerben de Wit (1189) Michiel Hagreis (1023) 2-0 (2)
4 Rein van der Wal (1120) Nico Rosink (1170) 0-2 (10)
5 Hendrik Veenstra (1212) Jan Bosch (1042) 2-0 (9)
6 Gerrit Terpstra (988) Henk de Lange (1066) 1-1 (8)
7 André de Jong (1017) Niels Meijer (1068) 2-0 (6)
8 Karel de Bruin (880) Jeroen Paalman (891) 1-1 (4)
9 Simon Zeilstra (954) Jan Koopman (1001) 2-0 (7)
10 Willem van de Velde (885) André Nijmeijer (1093) 2-0 (1)

 


17 September

Onderlinge:

Uitslagen en stand van de onderlinge na de 4e ronde zijn te bewonderen via menuonderdeel onderlinge.


10 September

Onderlinge:

Uitslagen en stand van de onderlinge na de 3e ronde zijn te bewonderen via menuonderdeel onderlinge. Opkomst stijgende, ditmaal 15 man.


Uitslagen onderlinge

Overzicht van ronde: 1
 
T. Vlasma             - J. Riesenkamp             0 - 2
G. Terpstra           - F. Heidsma                1 - 1
S. Doller             - M. Pera                   2 - 0
H. Veenstra           - D. van Dijk               1 - 1
G. de Wit             - J. van Dijk               1 - 1
 

Overzicht van ronde: 2

H. Veenstra           - M. Pera                   2 - 0
J. Riesenkamp         - F. Jansma                 1 - 1
G. de Wit             - S. Doller                 0 - 2
W. v/d Velde          - T. Vlasma                 2 - 0
F. Heidsma            - D. van Dijk               0 - 2
G. Terpstra           - J. van Dijk               0 - 2
 

Voor ronde 3 geldt dat er weer door de computer geloot gaat worden om te bepalen wie tegen wie moet. Dat betekent voor de leden dat ze zich weer voor 18:00 moeten afmelden, indien ze verhinderd zijn.

Damseizoen 2009-2010 alweer aanstaande!

Het lijkt nog maar kort geleden dat we de slotavond vierden met de damsimultaan tegen Auke Scholma. De tijd gaat echter snel en dus kunnen we ons alweer opmaken voor het nieuwe seizoen.

Het bestuur laat weten dat de ledenvergadering, welke altijd aan het begin van het seizoen gehouden wordt, op maandag 24 augustus is. De onderlinge zal dan 2 dagen hierna van start gaan op 26 augustus.

Hopelijk is iedereen weer van de partij. Ook niet-leden zijn natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen op 26 augustus (start 20:00 uur)

Foto's dambiljart

Om de fotos te bezichtigen moet flash zijn geinstalleerd

Foto's van het jaarlijkse treffen tussen Damclub Oerterp en de biljartclub van Frieschepalen in het muziekcafé Ma Kelly's.


5 remises tegen Auke Scholma

Aan het slot van het 60-jarige jubileumjaar van DC Oerterp was Auke Scholma bereid gevonden om op de slotavond van de onderlinge, een damsimultaan te geven. Dat Auke een echte topper is blijft wel uit het feit hoe sterk hij speelde. Alleen Gerben de Wit, Karel de Bruin, Henk Dijkstra, Hendrik Veenstra en Gerrit Terpstra (zie foto) slaagden, veelal met moeite, erin om hem een punt afhandig te maken. De rest (+-20 man) moesten allemaal in een nederlaag berusten.

Oud nieuws